ANASAYFA Ekonomi Emeklilere müjde resmen verildi! Karar TBMM'de kabul edildi ikramiyeler zamlı ödenecek

Emeklilere müjde resmen verildi! Karar TBMM'de kabul edildi ikramiyeler zamlı ödenecek

Emeklilerin gündeminde şu sıralar ikramiye ödemeleri bulunuyor. İkramiye ödemelerine ilişkin olarak yapılan açıklamalar yakından takip edilirken milyonları ilgilendiren haber az önce verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Emeklilere müjde resmen verildi! Karar TBMM'de kabul edildi ikramiyeler zamlı ödenecek

Emekli maaşları ve ikramiyelerine ilişkin sorgulamalar devam ediyor. Emekli maaşları vatandaşların gündeminde yer alırken seçimden önce ilk olarak maaşlara bir düzenleme beklentisi bulunuyordu. Emekli maaşlarına düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamalar gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken bu konularla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları yakından takip ediliyor. 

Bakanlıkça yapılan çalışmalar vatandaşların gündeminde yer alırken emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisini ilgilendiren ikramiyelere ilişkin yaşanan gelişmeler vatandaşların gündeminde yer edinirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen kararla ikramiye ödemelerine zam geleceği duyuruldu. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 3 BİN TL'YE YÜKSELECEK

Emekli ikramiyeleri ile ilgili olarak yapılan açıklamalar milyonların gündeminde yer alırken 8. Yargı Paketi kapsamında yer alan maddelerle ilgili olarak gelişmeler merak edildi. 8'nci Yargı Paketi içerisinde yer alan emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM Genel Kurulu’nda son dakika olarak kabul edildi. 

Emekli bayram ikramiyelerinin bu yıl için 3 bin liraya yükselmesinin kabul edilmesinin ardından emekliler 2 bin liralık bayram ikramiyesini yüzde 50 artışla 3 bin lira olarak alabilecek. Ramazan ayının son günlerinde Ramazan Bayramı gelmeden ödenmesi beklenen ikramiyelerin 8 - 12 Nisan tarihleri arasında ise hesaplara geçmesi bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü'nün Tuzlaspor deplasmanında

Ankara Keçiörengücü'nün Tuzlaspor deplasmanında