ANASAYFA Ekonomi Emeklilere yapılan zam oranı artacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Emeklilere yapılan zam oranı artacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Emekli maaşları için açıklanan yüzde 25 zammın ardından emekli vatandaşlar, zam oranının düşük olduğunu ifade etti. Peki ama emekli maaşlarına ek bir zam daha yapılacak mı?
yazar
Haber Merkezi
Emeklilere yapılan zam oranı artacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Enflasyon oranının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye yapılacak olan zam miktarını da açıkladı. Bunun ile birlikte enflasyon oranı 19.77 olarak açıklandı fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlara iyileştirme yaparak bu oranı yüzde 25'e kadar çıkardı.

Emekliler zam oranının artırılmasını istiyor: Gözler Erdoğan'da!

EMEKLİLER ASGARİ ÜCRET ZAMMI İSTİYOR!

Asgari ücrete zam yapılmasının ardından gözler emekli zammına çevrilmişti. Bunun ile birlikte 8 bin 500'den asgari ücret 11 bin 400'e kadar çıktı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemişti. Bunun ardından ise enflasyon oranı yüzde 19.77 olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bakanlara talimat verdiğini söyledi ve emekli zammını yeniden gözden geçireceklerini söylemişti.

Bunun ardından ise emekli zammı yüzde 25 olsa da emekli vatandaşlar zam oranını düşük buldu.

Memurlara enflasyonun üstünde zam yapılması, asgari ücretin yılda iki kez artırıp çalışanların hayat pahalılığı karşısında korunmaya çalışılması emekli vatandaşları da harekete geçirdi. Şimdi ise emekli vatandaşlar bir zam daha yapılmasını beklerken gözler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!

SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!