ANASAYFA Ekonomi Emeklilere yüzde kaç oranında zam yapılacak? Resmen netlik kazandı

Emeklilere yüzde kaç oranında zam yapılacak? Resmen netlik kazandı

Asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından gözler emeklilere yapılacak olan zam oranına çevrilmişti. Şimdi ise zam oranı netlik kazandı.
yazar
Haber Merkezi
Emeklilere yüzde kaç oranında zam yapılacak? Resmen netlik kazandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşten kanun teklifini eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplamda % 25 oranında arttırılmasına ilişkin kanun kabul edildi.

Bunun ile birlikte memur ve emekli zam oranını içeren çorba kanun teklifi komisyon mesaisi tamamlanırken yapılan düzenleme ile birlikte emekli maaşlarının yeni zam oranı da böylece belirlenmiş oldu.

EMEKLİLERE YAPILAN ZAM ORANI YÜZDE 25 OLDU!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşen kanun teklifinde eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplam % 25 oranında arttırılacağı ifade edilir iken buna yönelik madde de kabul edildi.

Böylece geçtiğimiz günlerde enflasyon oranının açıklanmasının hemen ardından bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanları görevlendirdiğini ve iyileştirme yapılacağını ifade etmişti.

Ayrıca yapılan iyileştirmenin ardından ise emeklileri % 25 oranında zam yapılacağı ifade edildi ve buna ilişkin madde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Çankaya Belediyesinin 6'ncı Kadın Emeği Festivali devam ediyor!

Ankara'da Çankaya Belediyesinin 6'ncı Kadın Emeği Festivali devam ediyor!