Emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu!

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak emeklilere verileceği açıklanan 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesinin ödeme tarihleri belli oldu. Milyonlarca emeklinin beklediği 5 bin liralık ikramiyenin ödeme tarihi belli olurken detayları derledik.

Emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay çalışmayan emeklilere 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi vereceklerini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 5 bin liralık ikramiye jesti için gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi.

Cumhuriyet ikramiyesinin yalnızca çalışmayan emekliler için yapılacağı açıklanırken emekliler de ''Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman, hangi tarihte yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 5 bin lira tutarındaki ikramiye ödemesini almaya hak kazanan emekliler için ödemelerin yapılacağı tarih belli oldu.

EMEKLİYE 5 BİN TL ÖDEMESİ BAŞLIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'ncü yılını kutlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Ekim tarihindeki kabine toplantısının ardından açıklanan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesinin tarihi netleşti. Çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesinin hesaplara geçeceği tarih belli oldu.

emekliye-5-bin-tl-ikramiye-odeme-tarihleri-belli-oldu.jpg

Emekliler, belirlenen sıraya göre ikramiye ödemelerini tahsil edebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ödemelerin “Kasım ayının ilk yarısı” içinde yapılacağını söylerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da “15 Kasım’a kadar ödemeler tamamlanacak” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liranın ödenmesine yarın başlayacak. Alınan bilgiye göre gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere ise aylıktaki hisseye göre ödeme yapılacak.

  • SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17, 18, 19 olanlara 11 Kasım'da;
  • 20, 21 ve 22 olanlara 12 Kasım'da;
  • 23, 24, 25 ve 26 olanlara 13 Kasım'da,
  • Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındakilere ise 14 Kasım'da ödemeleri gerçekleştirilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER