Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak

Emekliler enflasyon nedeniyle aldıkları maaşların ceplerinde eridiğini belirterek ara ve seyyanen zam için beklenti içerisine girmişti. Ancak emekliye temmuz ayına kadar ek bir zam yapılmayacağını belirten Bakan Işıkhan, bu kez refah payı için merak edilen soruyu yanıtladı.

Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak

Türkiye'de emeklilere ocak ve temmuz ayıda olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Emekliler yılda iki kez aldıkları zam kapsamında bu yıl artan enflasyon nedeniyle ara ve seyyanen zam için beklenti içerisinde girdi. Ara ve seyyanen zam için açıklama bekleyen emeklilere olumlu yanıt gelmezken gözler bu kez temmuz ayına çevrildi.

Emekliler temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkına göre zam alacak. Emeklinin temmuz zammını belirleyecek olan en önemli unsur Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları olurken şimdiye kadar 4 aylık enflasyon verisi açıklandı. 2 aylık daha enflasyon verisinin açıklanması ile beraber ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon farkı da emeklinin alacağı zammı belirlemiş olacak.

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Emekliler asgari geçim koşullarını sağlamak üzere maaşlarında yapılacak olan iyileştirmeleri bekliyor. Emekliye yapılacak olan zammın yanı sıra refah payı ödemeleri de merak edilenler arasında yer alıyor. Emekliye refah payı ödemeleri hakkında merak edilenler artarken ‘’2024 emekliye refah payı ödenecek mi?'' sorusu da gündemdeki yerini aldı.

Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı verilmesine ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi merak edilen soruları cevapladı. Asgari ücrette ara zam yapılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Işıkhan, böyle bir çalışmalarının olmadığını dile getirirken “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” değerlendirmesinde bulundu.

Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak - Resim : 2

Bakan Işıkhan, emekliye refah payı verilmesine ilişkin soruyu da cevaplandırdı ve bu çerçevede “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullandı. Dolayısıyla emekliye refah payı verilip verilmeyeceği de temmuz ayı maaş zamlarına bağlı olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER