ANASAYFA Ekonomi Enflasyon rakamları açıklanmasının ardından döviz ve altın fiyatlarındaki değişim belli oldu

Enflasyon rakamları açıklanmasının ardından döviz ve altın fiyatlarındaki değişim belli oldu

Vatandaşların merakla beklediği enflasyon kararı açıklandı. TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altın ve döviz fiyatlarında yaşanan değişimde dikkatlerden kaçmadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Enflasyon rakamları açıklanmasının ardından döviz ve altın fiyatlarındaki değişim belli oldu

Her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamları kapsamında Şubat ayı oranları resmen belli oldu. TÜİK tarafından yapılan açıklama ile geçtiğimiz ay ülke genelindeki enflasyon oranı x olarak belirlendi. Kısa sürede gündem olan rakamların ardından döviz fiyatlarında da bir değişim yaşandı.

TÜİK AÇIKLAMASI SONRASI DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUM

Türkiye son yılların en yüksek enflasyon rakamlarını görmeye devam ediyor. Sık sık gelen zamlardan ve hayat pahalılığının yüksek seviyeye gelmesinden rahatsız olan vatandaşlar yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyor. Hükümet kanadından da izlenen ekonomi politikaları ile enflasyon rakamının düşürülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda ülke genelinde vatandaşlar enflasyon rakamlarının yükselip yükselmediğini öğrenmek için TÜİK tarafından yapılacak açıklamayı beklemeye başladı.

TÜİK yaptığı açıklama ile enflasyonun geçtiğimiz ay Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) yıllık %67 oranında aylık yüzde 4,53 oranında artış olduğunu duyurdu. Bunun hemen ardından da piyasalarda bir hareketlenme yaşandı. Döviz fiyatları ve altın piyasasında enflasyon rakamlarının ardından değişim şu şekilde oldu;

DEĞERLENDİRMELER BEKLENİYOR

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından konunun uzmanlarından detaylı açıklamalar gelmesi bekleniyor. Piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı ilerleyen dönemlere dair aklında soru işaretleri olan bireylerin gelecek açıklamaların ardından daha sağlıklı adımlar atması tahmin ediliyor. Açıklanan rakamların ardından ekonomi piyasasındaki yaşanan değişimin vatandaşlara etkilerinin ne şekilde olacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Asgari ücret, emekli ve memura yeni zam senaryosu

Aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Asgari ücret, emekli ve memura yeni zam senaryosu