ANASAYFA Ekonomi Esnafa erken emeklilikte son durum ne, Bağkur 7200 yasalaştı mı?

Esnafa erken emeklilikte son durum ne, Bağkur 7200 yasalaştı mı?

Emeklilik için gün sayan esnaf vatandaşlar için duyurulan prim günü sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi hakkında merak edilenler devam ediyor.
yazar
Sinem GÜVEN
Esnafa erken emeklilikte son durum ne, Bağkur 7200 yasalaştı mı?

Milyonlarca esnafı ilgilendiren açıklama geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda Bağ-Kurluların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesine ilişkin bilgilendirme yapılmıştı. Bunun üzerine prim sayısının 7 bin 200'e düşürülmesi ilişkin yasanın onaylanıp onaylanmadığı merak konusu oldu.

BAĞKUR 7200 PRİM GÜNÜ YASALAŞTI MI, NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii." diyerek yakında bu konuda bir çalışmanın olacağından bahsetti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orman Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alımı yapacak!

Orman Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alımı yapacak!