Ev mi alacaksınız aman dikkat! Bu hususlara dikkat etmeyenin başı çok ağrır!

Konut sahibi olmak ve kira derdinden kurtulmak isteyenler ilan araştırmalarına devam ediyor. Ev sahibi olma hayali kuranların bu hayallerine ulaştıkları zaman dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor.

Ev mi alacaksınız aman dikkat! Bu hususlara dikkat etmeyenin başı çok ağrır

Pandemi dönemi ile beraber artış gösteren taşınmaz fiyatları vatandaşların bütçelerini aşmaya devam ediyor. Konut alımında artan nakit ihtiyacı artan faizler nedeniyle de giderilemezken uygun fiyatlı satışlar araştırılmaya devam ediyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle sektördeki daralma endişesi pek çok kampanya beklentisini beraberinde getirirken konut alacak durumda olan vatandaşların da dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğu bildirildi.

KONUT ALIMINDA BUNLARA DİKKAT!

Konut alımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlara dikkat etmeyen vatandaşlar için kötü haber verildi. Sonradan başınızın ağrımaması için konut alımında dikkat edilmesi gereken konuları da uzmanlar sıraladı. Uzmanlar konut alımlarında karar verilmesi gereken ilk hususun oturmak amacıyla mı yoksa yatırım amacıyla mı alınacak olması konusunda karar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ev mi alacaksınız aman dikkat! Bu hususlara dikkat etmeyenin başı çok ağrır!

Alınması planlanan evin hangi amaçla alınacağının belirlenmesinin ardından taşınmazın yasal evraklarının tam olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği bildirildi.

Ev mi alacaksınız aman dikkat! Bu hususlara dikkat etmeyenin başı çok ağrır! - Resim : 2

Tapuda pek çok vatandaşın sıkıntı yaşadığını belirten uzmanlar, belirtilen iki husus üzerinde hassas davranılması gerektiğini belirterek konut alacak olan vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Ayrıca konut alımlarında tapu konusunda da dikkatli olunmasında fayda bulunuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER