Ev sahibi ve kiracılar dikkat devlet yardımı duyuruldu! Bir defaya mahsus 27 bin 500 TL ödeme alacaksınız

Devletin verdiği pek çok yardım bulunuyor. İhtiyaç sahipleri devlet yardımlarına ilişkin bilgi sahibi olmak isterken bu kez ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren bir destek haberi geldi. Bu çerçevede bir defaya mahsus olmak üzere 27 bin 500 lira ödeme alınabilecek desteğin detayları da belli oldu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat devlet yardımı duyuruldu! Bir defaya mahsus 27 bin 500 TL ödeme alacaksınız

Ülkemizde ihtiyaç sahibi olan binlerce vatandaş bulunuyor. İhtiyaç sahipleri için pek çok destek programı bulunurken bu programlar kapsamında da hak sahibi olarak belirlenen kişilere destek ödemesi yapılıyor. Hükümetin başlattığı yardık programları bakanlıklar aracılığı ile hak sahiplerine ulaştırılırken bu kez kira desteğine ilişkin merak edilenleri derledik.

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Kentsel dönüşümün teşvik edilmesi amacıyla devletten ev sahibi ve kiracılara da kira desteği sunulurken bu destek ödemeleri 2024 yılında artış gösterdi. Kentsel dönüşüm için verilen kira yardımı ücretleri 2024 yılında 27 bin 500 liraya kadar çıktı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMLARI ARTIRILDI

Kentsel dönüşüm süreci yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir önem kazandı. Eski, hasarlı ve zayıf yapı stokunun olduğu yapıların yıkılarak yerine yenilerinin yapılması için kentsel dönüşüme teşvik için verilen yardımlar artırıldı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat devlet yardımı duyuruldu! Bir defaya mahsus 27 bin 500 TL ödeme alacaksınız

2024 yılı ile beraber kentsel dönüşümde verilen kira yardımı desteğinde artışa gidilirken 81 ilde destek rakamları belli oldu. Kentsel dönüşüm sürecine teşvik için verilen kira destek ödemelerinde artışa gidildi. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için ‘seferberlik’ çağrısıyla yürütülen çalışmalar kapsamında il bazında verilen kira destekleri artırıldı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat devlet yardımı duyuruldu! Bir defaya mahsus 27 bin 500 TL ödeme alacaksınız - Resim : 2

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının internet sitesinde yer alan ‘kira yardım artışı 2024’ açıklamasına göre, il bazlı kira yardım tutarları artarken riskli yapılarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay kira yardımı yapıldığı bildirildi. Buna göre;

İstanbul’da hak sahiplerine verilen kira desteği 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de ise kira desteği 4 bin 500 liraya çıkarıldı.

Diğer illerdeki kira yardımı da 3 bin 750 lira ila 3 bin lira olarak yükseltildi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat devlet yardımı duyuruldu! Bir defaya mahsus 27 bin 500 TL ödeme alacaksınız - Resim : 3

Kira yardımları alınan kararla kiracılara defaten iki kira destek bedeli ödeme yapılırken ev sahiplerine aylık destek veriliyor. Bu çerçevede İstanbul'da bir kez yani defaten yapılan bu ödeme 2024 yılında 27 bin 500 liraya kadar çıkmış oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER