ANASAYFA Ekonomi EYT'de flaş gelişme! Emekli olabilmek için 10 yıllık sigorta girişi yeterli!

EYT'de flaş gelişme! Emekli olabilmek için 10 yıllık sigorta girişi yeterli!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da(EYT)'de heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Böylelikle10 yılla, yani 3600 günle emekli olmanın da mümkün olabildiği gözlemlendi.
yazar
Haber Merkezi
EYT'de flaş gelişme! Emekli olabilmek için 10 yıllık sigorta girişi yeterli!

Milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT)'nin detaylarını merak etmeye devam ediyor. Gündemden düşmeyen EYT konusunda araştırmalar devam ederken EYT düzenlemesinin dışarısında kalan vatandaşları da heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Yeni duyuru sonrası 10-15 yıl çalışan vatandaşlara müjde geldi.

Yeniçağ'ın haberine göre; Türkiye'de uygulamaya konulan EYT düzenlemesi ile milyonlarca insan erken emekli olurken prim günü ve sigorta tarihi gibi kriterlerden dolayı da bazı insanlar EYT'den faydalanamadı. İlk sigorta başlangıç tarihi erken emeklilik hakkını elde etmek için büyük bir öneme sahip bu nedenle 10 yıllık bir sigortalılık süresi boyunca düzenli olarak prim ödemesi gerekiyor.

Şartları ve süreyi tamamlayan kişiler, erken emeklilik hakkını kazanarak maaşlarını almaya başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği bu düzenleme erken emeklilik için önceden belirlenmiş şartları karşılayan bireylerin emeklilik sürecini hızlandırılıyor.

10 YILLIK SİGORTA OLMASI YETERLİ

En çok merak edilen konular arasında yer alan prim günü yetmeyen ancak yaşı nedeniyle bunu tamamlama imkanı da kalmayan kişilerin emekli olup olamayacağına dair ise emekli olabileceğinin mümkün olduğu belirtildi.

Böylelikle şartlar ilk sigortalılık tarihine göre değişse de 10 yılla, yani 3600 günle emekli olmak da mümkün.

Öte yandan belirli bir yaşa gelmiş ve normal emeklilik için gerekli prim ödeme sayısını dolduramamış yani yeterince çalışamamış kişilere yönelik yaştan emeklilik uygulaması var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karadeniz'de sağanak yağış nedeni ile su taşkınları oluştu! Heyelan meydana geldi!

Karadeniz'de sağanak yağış nedeni ile su taşkınları oluştu! Heyelan meydana geldi!