Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Evlilik kredisi ile ilgili detaylar merak edilmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi hakkında gelişmeler merak edilirken başvuru tarihleri ve şartları da araştırılmaya devam ediyor.

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Ülkemizde artan maliyetler vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarını artırıyor. Özellikle evlilik yolundaki çiftlerin giderleri artarken çeşitli ihtiyaç ve eksiklerini karşılamak üzere nakit ihtiyaçlarını bankaların kredi paketleri ile gidermeye çalışıyorlar. Evlenecek çiftler nakit ihtiyaçlarını gidermek üzere araştırmalarına devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde vadettiği 'Evlilik Kredisi' ile ilgili detaylar araştırma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin liralık evlilik kredisi vaadi sonrasında başvuruların ne zaman ve ne şekilde alınacağı merak edilirken ''Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli evlilik kredisi ne zaman, hangi şartlarla verilecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

FAİZSİZ 48 AY VADELİ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenecek çiftlere 150 bin TL evlilik kredisini 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli kredi desteği verileceğini açıklamıştı. Evlilik kredisinin yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

ekran-goruntusu-2023-09-25-160107.png

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." dedi.

ekran-goruntusu-2023-09-25-160115.png

5 Eylül Salı 2023 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi çalışması gündemimizde." ifadelerine yer verdi. Evlilik kredisi ile ilgili çalışmaların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceği açıklanırken henüz evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleri netlik kazanmadı. Evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartlarına ilişkin detayların bir sonraki Kabine Toplantısı'nda açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER