ANASAYFA Ekonomi FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak, FED PPK kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak, FED PPK kararı ne zaman açıklanacak?

FED'in toplantı takvimi merak edilenler arasındaki yerini aldı. Para piyasalarının merakla beklediği FED PPK toplantısının tarihi araştırma konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak, FED PPK kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel para piyasaları Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararlarını yakından takip ediyor. FED'in faiz kararları da vatandaşların gündeminde yer alırken bu kararlara ilişkin merak edilenler de her geçen gün artıyor. 

ABD Merkez Bankası faiz kararı toplantı takvimi, piyasaların gündeminde yer edinirken mart ayında faiz toplantısının yapılıp yapılmayacağı da sorgulanmaya devam ediyor.

ABD MERKEZ BANKASI FED MART 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

2024 yılı içerisinde 8 toplantı planlayan FED, son olarak ocak ayında PPK toplantısı düzenledi. Ocak ayında yaptığı toplantı ile politika faizini 5,25 - 5,50 aralığında sabit tutan FED'in mart ayında alacağı faiz kararı da para piyasaları tarafından merakla bekleniyor. Para piyasaları ise ‘’Mart FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına yanıt arıyor. 

FED'in toplantı takvimi merak edilmeye devam ederken ocak ayında politika faizini sabit bırakan FED, şubat ayında toplantı gerçekleştirmedi. Gözler Mart ayı FED faiz kararına çevrilirken 2 aylık periyotlar halinde toplanan FED, mart ayında faiz kararını açıklayacak. ABD Merkez Bankası FED, mart ayı toplantısını 19 - 20 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 YKS geç başvuru nereden, nasıl yapılacak, kaç gün sürecek, YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

2024 YKS geç başvuru nereden, nasıl yapılacak, kaç gün sürecek, YKS geç başvuru ücreti ne kadar?