ANASAYFA Ekonomi Fitch Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu yükselttiğini duyurdu

Fitch Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu yükselttiğini duyurdu

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ülkemize yönelik olumlu kararlar almaya devam ediyor. Ay başında yıllar sonra Türkiye'nin kredi notunu pozitif bir görünüme çeviren kurum yeni bir açıklama daha yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Fitch Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu yükselttiğini duyurdu

Uzun süredir olumlu bir çizgiye sahip olmayan Türk ekonomisi son yıllarda toparlanma işaretleri vermeye başlamıştı. Bu kapsamda hükümet kanadından özellikle enflasyonu düşünmeye yönelik politikalar atılmış, ilerleyen dönemlerde ülke ekonomisinin daha iyi bir noktada olacağı ifade edilmişti.

FİTCH BİR MÜJDE DAHA VERDİ

Bu kapsamsa ülke ekonomisini sevindiren bir haber Mart ayının ilk günlerinde gelmişti. Ülkelerin ekonomik durumlarının ne olduğuna dair en itibar edilen kurumlardan Fitch, Türkiye açıklaması yapmıştı. Ülkemizin kredi notunu yükseltmiş ve görünümü pozitife çevirmişti. Uzmanlar tarafından önemli ve iyi bi haber olarak nitelendirilen gelişmenin ardından Fitch bir açıklama daha yayınladı.

Ünlü kuruluş bu seferde Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu yükseltti.Türk Hava Yolları, PTT, Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank, Botaş ve Türkiye Petrolleri gibi bir çok kuruluşun bünyesinde yer aldığı Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notu B+'ya yükseltildi. Ayrıca not görünümü de pozitif oldu. Kurum yaptığı açıklamada bu not yükseltme kararının 8 Mart'ta alınan kararlar ile ilişkili olduğu belirtildi.

İLERLEYEN AYLARDA NELER OLACAK?

Fitch'in vermiş olduğu bu kararın başta Türkiye Varlık Fonu bünyesinde yer alan şirketler olmak üzere ekonomiye olumlu bir etkisi olması bekleniyor. Hükümet kanadından ilerleyen aylarda ekonominin daha iyi yerlere geleceğinin ifade edilmesine paralel olarak neler yaşanacağı merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçmen kaçakçılığı yapan örgütün çökertildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçmen kaçakçılığı yapan örgütün çökertildiğini açıkladı