ANASAYFA Ekonomi Haftanın en önemli ekonomik gelişmeleri TOBB tarafından tek bir yerde toplandı

Haftanın en önemli ekonomik gelişmeleri TOBB tarafından tek bir yerde toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği hem dünyadan hem de ülkemizden haftalık olarak ekonomi haberlerini tek bir bültende bir araya getirdi. Söz konusu bülten vatandaşlar ile paylaşıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Haftanın en önemli ekonomik gelişmeleri TOBB tarafından tek bir yerde toplandı

TOBB rutin olarak yayınladığı haftalık ekonomik bültenin son sayısını vatandaşların okumasına sundu. Yayınlanan bültende bir çok önemli konu başlığı ele alındı.

TÜRKİYE'DE ENFLASYON YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Ülkemizde yeni ayın ilk haftasının en önemli ekonomi haberi Mart ayı enflasyon rakamları oldu. Söz konusu rakamlar yılın diğer 2 ayı gibi yükseliş eğilimi gösterdi. TÜİK tarafından vatandaşlar ile paylaşılan rakamlara göre TÜFE Mart ayında aylık olarak %3,16 yıllık olarak %68,5 oranında arttı.

Hükümet yetkilileri tarafından bu rakamlara paralel olarak uyguladıkları politikaya sadık kaldıklarını ve Temmuz ayında enflasyonun düşmeye başlamasını beklediklerine dair açıklamalarda bulunuyorlar. 

Bir diğer gelişme ise hazine nakit dengesindeki mevcut durum oldu. Mart ayında hazine nakit dengesinin 166,8 Milyar TL açık verdiği öğrenildi.

AVRUPA ENFLASYONUNDA GELİNEN SON DURUM

Ülkemiz haricinde yurt dışında da önemli gelişmelerden birisi EURO bölgesi için açıklanan enflasyon rakamları oldu. Açıklanan rakamlara göre EURO bölgesinde mart ayında  enflasyon yıllık bazda %2,4, aylık bazda yüzde 0,8 oranında bir yükseliş gösterdi.

Gözler bir sonraki haftanın ekonomi raporuna çevrildi. TOBB yetkilileri tarafından hazırlanacak bültende ne gibi gelişmelerin yer alacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB'nin Olağan Genel Kurulu 30 Nisan'da Ankara'da yapılacak!

TCMB'nin Olağan Genel Kurulu 30 Nisan'da Ankara'da yapılacak!