Haksız zam yapan marketler nereye şikayet edilir?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber market raflarındaki fiyat etiketlerinin zamlanmaya başladığı görüldü. Fiyat etiketlerindeki zamlar gündem olmaya devam ederken haksız zam yapan marketlerin nereye şikayet edileceği de merak edilmeye başlandı.

Haksız zam yapan marketler nereye şikayet edilir?

Ekonomik koşulların vatandaşların bütçelerini zorladığı dönemde market raflarında yeni zamlar kendini göstermeye devam ediyor. Yeni zamlar birbiri ardına gelirken market raflarına Ramazan ayı zamlarının yansımaya başlaması ile beraber haksız ve fahiş zamların önüne geçilmesi isteniyor.

Vatandaşlar birbiri ardına gelen zamlardan şikayet ederken ‘’Haksız zam yapan marketler nereye şikayet edilir?'' sorusuna yanıt arıyor. Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için zam yapan market veya işletmenin şikayet edilebileceğine dikkati çekerken vatandaşlar da ‘’Zamlı ürünler nasıl ve nereye şikayet edilir?'' sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

HAKSIZ ZAM YAPAN MARKETLER NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin fahiş fiyat artışı gördüklerinde şikayet etmeleri için pek çok uygulamayı hayata geçiriyor. Vatandaşlar fahiş fiyat artışı kapsamında hem Ticaret Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığına şikayette bulunulabiliyor.

Haksız zam yapan marketler nereye şikayet edilir?

ALO 175 hattı da şikayetler için kullanılabiliyor. Vatandaşlar Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine haksız fiyat artışı gördükleri işletmeleri şikayet edebiliyor.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulaması, iOS ve Android uygulamaları üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı indiren kullanıcılar telefon numarası, e-posta adresi ve TC kimlik numarasını girerek uygulamaya üye olabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER