ANASAYFA Ekonomi Halkbank, Esnaf ve Sanatkarlara kredi kullanmasına dair kararı yayımladı!

Halkbank, Esnaf ve Sanatkarlara kredi kullanmasına dair kararı yayımladı!

Türkiye Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlara kredi kullanmasına dair karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Halkbank, Esnaf ve Sanatkarlara kredi kullanmasına dair kararı yayımladı!

Bugün Resmi Gazete'de Türkiye Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlara kredi kullanmasına dair kararın yayımlandığı öğrenildi.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar

Banka tarafından esnaflar için alınan kredi kararı Resmi Gazete'de şu şekilde duyuruldu;

Ekli "Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlarla Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

MADDE 1- 3/1/2022 tarihli ve 5061 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararın 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki paragraf eklenmiştir. 

“KOSGEB” ile Dünya Bankası arasında 1/8/2023 tarihinde imzalanan Kredi Anlaşması kapsamında Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programından yararlanan esnaf ve sanatkarlar ve bu fıkra hükmünden istisnadır."

MADDE 2- Bu Karar yayını tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümleri Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kültür ve Turizm Bakanlığı GençKart uygulamasını Resmi Gazete'de duyurdu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı GençKart uygulamasını Resmi Gazete'de duyurdu!