ANASAYFA Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon düşüşü için Temmuz ayını işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon düşüşü için Temmuz ayını işaret etti

Son günlerin açıklamaları en çok takip edilen isimlerinden Bakan Mehmet Şimşek, enflasyon konusu hakkında düşüş için tarih verdi. Bakan Şimşek Temmuz ayında düşüş başlayacağını öne sürdü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon düşüşü için Temmuz ayını işaret etti

Bir kaç yıl içinde ülkemizde hızlı bir şekilde artan enflasyon pek çok sorunu beraberinde getirmişti. Vatandaşların geçim konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirmelerinin ardından hükümet kanadından sorunun çözüleceğine dair açıklamalar gelmişti.

BAKAN ŞİMŞEK 3 TEMMUZ'U İŞARET ETTİ

Uygulanan politikalar ile hayat pahalılığının ve peş peşe zamların önüne geçilmesi beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni bir açıklama daha yaptı. Kanal 7'de katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair merak edilen soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, enflasyonda düşüşün Temmuz ayında başlayacağını beklediklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun Mayıs ayı da dahil olmak üzere yükselme eğiliminde olacağını fakat yılın ikinci yarısından itibaren düşüşün başlayacağını söyledi.

Konu ile ilgili tarih veren Şimşek “Enflasyon Temmuz 3’ünden itibaren düşmeye başlayacak. Çünkü çıktı açığı Temmuz’da eksiye dönüyor. Baz etkisi var. Para politikası gecikmeli çalışıyor” şeklinde konuştu.

NELER OLACAĞI MERAK KONUSU

Yapılan bu açıklamanın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. Yaklaşık 4 aylık bir zaman dilimi bulunan 3 Temmuz 2024 tarihine kadar enflasyonda yüzde kaç oranında bir artış yaşanacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise uyguladıkları politikaya bağlı kalacaklarını vurgulamaya devam ediyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Mamak'ta ağaçta mahsur kalan kuşu kurtarma operasyonu!

Ankara Mamak'ta ağaçta mahsur kalan kuşu kurtarma operasyonu!