ANASAYFA Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi zammı hakkında konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi zammı hakkında konuştu!

Son günlerde yerel seçim döneminden sonra yeni zamlar yapılacağı iddiası sosyal medyada kısa sürede yayılmış, vatandaşlar böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etmeye başlamıştı. Merak edilen soruları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi zammı hakkında konuştu!

Türkiye yaşanacak yeni ekonomi gelişmelere odaklanmış durumda. Yıl başından sonra pek çok ürün ve vergilere zam gelmesi bir çok defa en çok konuşulan konular arasında kendine yer bulmuştu. 31 Mart seçimlerinin ardından yeni zamlar geleceği şeklinde haberlerin sıklaşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söz konusu iddialar hakkında net açıklamalarda bulundu.

VERGİ ARTIŞI OLACAK MI?

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek beklenmedik bir politika uygulamayacaklarını “Sürpriz yapmayacağız” ifadeleri ile açıklarken devam eden ekonomi programına uyacaklarını belirtti. Bakan Şimşek “Vatandaşa piyasalarda sürpriz yapmayacağız, seçim sonrası kaynak girişi olacak” diyerek önümüzdeki aylardaki kaynak beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Bakan Mehmet Şimşek şu an için vergi artışı yapma gibi bir tasarrufu içinde olmadıklarını “KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Motorlu taşıtlar vergisine ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızdan bile geçirmedik” diyerek duyurmuş oldu. Bakan Şimşek'in açıklamaları ile yakın zamanda vergi artışı yaşanacağı iddiaları yalanlandı.

KREDİ KARTI KISITLAMASI İDDİALARINA NET CEVAP

Son dönemde vatandaşın kredi kartı alışverişine taksit seçeneğinden dolayı ağırlık vermesinin ardından bu konuda bir düzenleme geleceği ve kredi kartı taksitlerinin daha az olacağı şeklindeki iddialar insanları tedirgin etmişti. Bu konu hakkında da konuşan Bakan Şimşek bankaların izledikleri politikanın bu konuda önemli olduğunu belirterek “Sürpriz yapmadan piyasaları bozmadan çalışacağız. Uluslararası normlar ne gerektiriyorsa onu yapmaya çalışacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ülke ekonomi gündeminde kısa sürede karşılık buldu. İlerleyen günlerde Bakan Şimşek'in farklı bir söylemde bulunup bulunmayacağı şu an için bilinmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK'in enflasyon verilerine göre şubat ayının zam şampiyonu belli oldu!

TÜİK'in enflasyon verilerine göre şubat ayının zam şampiyonu belli oldu!