Sabah saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında yıl sonu enflasyon beklentisine değinen Bakan Şimşek beklenti oranının giderek azaldığını söyledi.
X hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yıl sonu enflasyon beklentisinin güncel durumunu aktardı. Paylaşımında “Programımızın olumlu sonuçları enflasyon beklentilerine de yansıyor” diyen Bakan Şimşek 2024 yılı sonunda enflasyonun yüzde 33,2 olmasını beklediklerini söyledi.
“ENFLASYONUN HIZLA GERİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”
Bakan Mehmet Şimşek “Yıl sonu enflasyon beklentisinde gerileme devam ederken, 12 ay sonrası beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu. Beklentilerdeki iyileşme, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasında çok önemli. Mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yılın kalan döneminde hızla gerilemesini bekliyoruz” diyerek bu ayda enflasyonun yüksek olmasını beklediklerini işaret etti.
Ülke ekonomisinin başındaki isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'da uzun bir süredir yılın ikinci döneminin iyi bir tablo ortaya koyacağını belirtiyordu. Bu açıklamaların ardından ekonomi piyasası ve ülke genelindeki vatandaşlar söylendiği gibi bir sonucun oraya çıkmasını beklemeye başladı.