Haziran ayı engelli ve yaşlı aylıkları ödemesi yapıldı

Ülkemizde sayıları binleri bulan haneler devlet kurumlarından gerekli şartlara sahip olduğu için destek ödemesi alıyor. Bu yardımlar ile insanların sosyal hayat varlığının sürdürülmesi amaçlanıyor.

Bakan Göktaş engelli ve yaşlı aylıklarının ödemesinin yapıldığını açıkladı

Aile ve toplumun korunması, tespit edilen sorunların programlar ve kurallar çerçevesinde giderilmesi adına hizmetler sürüyor. Ülkemizde bu konu ile ilgili yetkili kurumlardan olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aylık ödemelerde bulunuyor.

BAKAN GÖKTAŞ BİLGİLENDİRMEYİ YAPTI

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Haziran ayı özelinde bir açıklama geldi. Açıklamayı yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını söyledi.

Bakan Göktaş ödemeyi "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Haziran ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" sözleri ile duyurdu.

YARDIMLARI ALMAK İÇİN DEVLET KURUMLARINA MÜRACAT ETMEK GEREKİYOR

Çeşitli nedenlerden dolayı maddi destek alma durumuna gelen kişiler için bakanlık düzeyinde yardımlar devam ediyor. Bu kişilerin imkanı varsa bakanlık ve kendilerine en yakın devlet kurumundan yardım istemesi ödeme alması açısından önem kazanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER