ANASAYFA Ekonomi İkinci el araç piyasalarından son durum! Resmen tavan yaptı!

İkinci el araç piyasalarından son durum! Resmen tavan yaptı!

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik araç fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Peki ama fiyatlar hangi seyirde devam edecek? Uzmanlar açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
İkinci el araç piyasalarından son durum! Resmen tavan yaptı!

Araç piyasalarında hareketli dakikalar yaşanmaya devam edilirken araç almak isteyen vatandaşlar ise sürecin hangi yöne doğru ilerleyeceğini araştırıyor.

Bunun ile birlikte araç fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan uzman ekonomistler ise fiyatlarını artmaya devam edeceğinin bir kere daha altını çizerken 0 ve 2. el fiyatların birbirine yakın olduğunu da dile getirdi.

Araç almak için genellikle ikinci el araçları tercih eden vatandaşlar ise 0 araba fiyatlarının sadece % 10 oranında daha fazla olduğunu dile getiriyor.

Bunun ile birlikte uzman ekonomistler ise araç piyasalarındaki hareketliliğin dolar kuruna bağlı olduğunun bir kere daha altını çizerken dolar kurunun artması durumunda araç fiyatlarının artacağını hatta Ağustos ayında araç fiyatlarının daha da artış yaşayacağını ifade etti.

Bunun dışında ise 2024 yılının sonuna kadar araç fiyatlarının artmaya devam edeceğine yönelik bilgi paylaşımı gündeme geldi.

Şimdi ise araç almak isteyen birçok vatandaş gözünü şimdiden dolar ve altın kuruna çevirse de uzman ekonomistler dolar kurunun yakın zamanda 30 TL olacağını ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çubuk E-spor Merkezi'nde Ankara Herkes Tek Zula Turnuvası

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çubuk E-spor Merkezi'nde Ankara Herkes Tek Zula Turnuvası