İlk evim konut kredisi şartları neler, ilk kez ev alacaklara kredi kampanyası ne zaman yapılacak?

Ev sahibi olmanın giderek zorlaştığı dönemde vatandaşlar kredi kampanyası bekliyor. İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi kampanyası gündeme gelirken konuya ilişkin gelişmeler de yakından takip edilmeye başlandı.

İlk evim konut kredisi şartları neler, ilk kez ev alacaklara kredi kampanyası ne zaman yapılacak?

Kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber konut sahibi olmak da zorlaştı. Konut sahibi olmak isteyenlerin artan fiyatlar nedeniyle nakde olan ihtiyaçları artarken artan faizler nedeniyle ev alımları da düştü.

Konuta olan talep azalırken gayrimenkul sektöründe de daralma endişesi yaşanmaya başladı. Sektörde yaşanan daralma endişesi nedeniyle bir kampanya yapılması öngörülürken hükümet kanadından düşük faizli konut kredi kampanyası açıklaması geldi.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Konut sahibi olmak isteyenler, düşük faiz oranı ile konut kampanyasına odaklandı. 1,20 faiz oranı ile ilk evim konut kredisi için şartlar araştırma konusu olurken ilk kez ev alacak olanlar da kampanyanın detayları hakkında açıklama bekliyor.

İlk evim konut kredisi şartları neler, ilk kez ev alacaklara kredi kampanyası ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kampanyasına dair bir destek olacağını belirtirken vatandaşlar, ‘’Düşük faizli konut kredisi kampanyası ne zaman, kimler başvurabilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 1,20 faizli konut kredisi bekleyişi devam ederken hükümet kanadından ilk kez ev alacaklara yönelik düşük faizli konut kredisi haberi geldi. Ev sahibi olmak isteyenler, konut kredi kampanyası son durumunu araştırırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde birinci konut alımına destek verileceğini, konut sahibi olmaya dair yeni çalışmaların olacağını kaydetmişti.

İlk evim konut kredisi şartları neler, ilk kez ev alacaklara kredi kampanyası ne zaman yapılacak? - Resim : 2

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de satılık ve kiralıkta fiyatların düşebilmesi için yeni konut arzının sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulunurken gözler yapılacak olan yeni düzenlemeye çevrildi. Ancak konuyla ilgili olarak henüz resmi ve güncel açıklama bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER