ANASAYFA Ekonomi İslam Memiş vatandaşı çok net uyardı! Düşüş beklentisi olana kötü haber süre doldu!

İslam Memiş vatandaşı çok net uyardı! Düşüş beklentisi olana kötü haber süre doldu!

Yatırımcılar için yaptığı değerlendirmelerle adından söz ettiren İslam Memiş'ten kritik bir uyarı geldi. Yatırımcı ve yatırımcı adaylarına önemli bir değerlendirme yapan Memiş, bir yatırım aracına dikkati çekerek zamanın dolduğundan bahsetti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İslam Memiş vatandaşı çok net uyardı! Düşüş beklentisi olana kötü haber süre doldu!

İslam Memiş vatandaşı çok net uyardı! Düşüş beklentisi olana kötü haber süre doldu! - Ülkemizde döviz ve altın piyasası yükselmeye devam ediyor. Piyasalarda rekor beklentiler kaydedilirken yatırımcılar ve yatırım planı olanlar yatırımlarını ne yönde yapmaları gerektiğine ilişkin pek çok soruya yanıt arıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilerleyen günler için öngörülerini paylaştı. Finans Analisti olarak da adından söz ettiren İslam Memiş, 2023 yılının alım fırsatı geçen yatırım aracını açıkladı. Önemli açıklamalara yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi değil yalnızca bir analiz olduğunun da altını çizdi.

enflasyon.jpg

''SÜRE ARTIK DOLDU''

Tahminleri ile on ikiden vurduğu söylenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, düşüş beklentisinde olunmaması gerektiğinin altını çizerek "Süre artık doldu" diyerek vatandaşları uyardı. Ele aldığı yazıda gıda enflasyonu üzerinden uyarılar yapan Memiş, ekonomiyi farklı bir yerden ele alarak, "Modern tarihin en ağır krizi geldi çattı. Zaman doldu, tedbir alın! Bu kriz dünyayı bunalıma sokacak. Adı: Gıda Krizi" ifadelerine yer verdi. "Küresel iklim değişikliği, enflasyon, tüketimin artması ve derin belirsizlikler... Bu nedenler sürecin tamamlanmasına neden oldu. Türkiye, son iki aydır sel ve temmuz itibariyle de kuraklık sorunu yaşıyor.'' diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Yağmur oranının fazla olması sebze ve meyvelerin çürümesine, dökülmesine, ağaçların da hastalanmasına neden oldu. Kuraklık ise hasat zamanında üretimde ciddi azalmaya neden oluyor.
Döviz kurunun yükselmesiyle artan maliyetler ise ayrı bir sorun
" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

gida-enflasyonu.jpg

DÜŞÜŞ BEKLENTİSİNDE OLANLAR İÇİN KÖTÜ HABER

Geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Haziranda yıllık enflasyon yüzde 38,21 olurken, gıda enflasyonu yüzde 53,92 artış gösterdi. Aylık bazda gıda enflasyonu yüzde 3,02 yükseldi. İşlenmiş ve işlenmemiş gıda ayrımında sıkıntı işlenmemiş gıda fiyatlarında. Çünkü haziranda işlenmemiş gıdadaki artış yüzde 4,35 oldu." ifadelerine yer verdi. Gıda enflasyonunda doların etkisinin konuşulmuyor olmasına işaret eden Memiş, ''Türkiye’de 34 aydır aralıksız yükselen bir gıda enflasyonumuz var. Rakamlar şimdiden tehlikeyi işaret ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Hazine ve Maliye Bakanlığı sürekli enflasyona dikkat çekerek düşürülecek mesajları veriyorlar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon rakamsal olarak gerileyebilir, ancak hane halkının enflasyonu ve gıda enflasyonun düşmesi bana HAYAL gibi geliyor.

gida-enflasyonu-ucusa-gecti-379eb.webp

Önümüzdeki hafta ve aylarda gelecek yeni zamlar, yeni maliyet artışları daha hesaplanmadı. Gıda enflasyonunda düşüş gibi bir beklenti içinde olunmamalı.'' ifadeleri ile gıda da düşül beklentisinin yanlış olduğunu vurguladı. İlerleyen günlerde daha büyük bir krizin kapıda olduğuna dikkati çeken Memiş, vatandaşların maliyet artışlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

NOT: Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yalnızca alanında uzman isim görüşleri yansıtılmıştır.

Daha fazla piyasa haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Futbolda yeni sezon ne zaman başlıyor? Transfer dönemi ne zaman bitiyor?

Futbolda yeni sezon ne zaman başlıyor? Transfer dönemi ne zaman bitiyor?