ANASAYFA Ekonomi İslam Memiş'den kritik altın ve dolar açıklaması! Tam tersi rüzgar göreceğiz

İslam Memiş'den kritik altın ve dolar açıklaması! Tam tersi rüzgar göreceğiz

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamalara göre altın ve dolar piyasasında önümüzdeki hafta bu haftaya göre tersine bir rüzgar eseceği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
İslam Memiş'den kritik altın ve dolar açıklaması! Tam tersi rüzgar göreceğiz

Son bir sene içerisinde oldukça hareketli bir ivmeye sahip olan altın ve dolar piyasası için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklamalara yer verildi. Gelen bu açıklamalarda bu haftanın değerlendirmeleri yapılarak, önümüzdeki haftada da bizlerin nelerin beklediğinden bahsedildi.

“BEKLENTİMİZ POZİTİF YÖNDE DEVAM EDİYOR!”

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından sektör hakkında bilgilendirmelerde bulunan Memiş, "Dolar 32.20 lirada. Bu taraftaki beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Döviz kurları genel itibarıyla yükseliş trendinde. Dolarda 40-40 bandı, euro/TL kurunda 50 seviyeyi bekliyoruz. Ekonomi yönetimi ile piyasa arasında bir zıtlaşma, sertleşme başladı. Bu parmak sallamaya geçti bilginiz olsun.

Ekonomi yönetimi der ki, biz döviz kurlarının yükselmesine müsaade etmeyeceğiz, gerekirse müdahale ederiz, ihracatçı üzülebilir. Yüksek kur bekleyen ona göre hareket etsin diye açıklamalar geliyor. Piyasa zıttını düşünüyor. Bugünkü gidişat doların 40-45 bandına yükseleceğine işaret ediyor. Bu yıl için yüzde 36 enflasyon açıkladınız ama yüzde 50 aşağısı zor diyor piyasa." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ALTIN İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KRİTİK!

Yükselme ve düşüşlerin sık sık yaşandığı altın piyasası hakkında ise Memiş tarafından, "Önümüzdeki hafta bu haftanın tam tersi rüzgar göreceğiz. Ons altın, gram altın, gram gümüş, ons gümüşte geri çekilme olacak uyarılarım vardı. 2155'e kadar gerileyen ons altın gördük. Gram altın fiziki altın tarafında 2438 liradaydı. 2385’e kadar geriledi. Tekrar hızlı yükselişle rekor tazeledi cuma günü gram altın ve 2459 lirayı gördü.

Sert geri çekildi, bir gün sonra yani cuma günü de rekor tazeledi. 2500, 2700 ve 3000 lira beklentimiz devam ediyor gram altında. Her ayı rekorlar bizim için sürpriz olmayacak. Ekonomi yönetimi doların yükselmeyeceğini açıklıyor, beraberinde gram altın yükselişte sınırlı kalacak mı, zaman gösterecek. Bu yıl 3000 lirayı görecek diyor gram altın, bakalım." şeklinde değerlendirmelere yer verildi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor All Star'da haftanın dördüncü eleme adayı kim oldu?

Survivor All Star'da haftanın dördüncü eleme adayı kim oldu?