ANASAYFA Ekonomi İstanbul'un Nisan ayı enflasyonu belli oldu

İstanbul'un Nisan ayı enflasyonu belli oldu

Türkiye genelinde en çok merak edilen ve takip edilen ekonomik gelişme enflasyon olmayı sürdürüyor. Enflasyonun ülke genelinde olduğu kadar şehirler özelinde de ne durumda olduğuna dair gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ülkenin en kalabalık şehri İstanbul'da dair bir bilgilendirme yapıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İstanbul'un Nisan ayı enflasyonu belli oldu

Düşmesi merakla beklenen ve piyasalardaki mevcut duruma rağmen hakkında olumlu açıklamalar yapılan enflasyon konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin en ünlü şehirlerinden olan ve 20 milyona yakın bir nüfus kalabalığına ev sahipliği yapan İstanbul için Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu.

İSTANBUL'DA ENFLASYON NE DURUMDA?

Potansiyeli, gelişmişlik düzeyi ve ekonomik gücü ile diğer şehirlerden ön plana çıkan İstanbul'da yaşamak zor bir konu olarak göze çarpıyor. Bu duruma ek olarak konuyu destekleyecek gelişme Nisan ayında şehirde yaşanan enflasyon yıllık ve aylık bazda ortaya konuldu. Edinilen bilgiye göre İstanbul'da Nisan ayında enflasyon oranı aylık yüzde 4,89; yıllık  ise yüzde 78,81 oranında artış gösterdi.

MARKETTE EN ÇOK NEYİN FİYATI ARTTI?

Bu durumun ardından bir diğer öğrenilen bilgi ise marketlerde yaşanan fiyat değişimi politikası oldu. Konu hakkında görüşlerini bildiren TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar “Nisan ayında markette 39 ürünün 22’sinde fiyat artışı, 17’sinde ise fiyat azalışı görüldü” dedi. Bu artışların en çok hangi üründe görüldüğünü de aktaran Başkan Bayraktar “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu” ifadelerini kullandı.

İlerleyen aylarda yayınlanacak verilere göre enflasyon konusunda daha net bilgi olunması bekleniyor. Enflasyon hakkında açıklama TÜİK'ten geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ülkemizde Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu

Ülkemizde Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu