Kredi kartı kullananlar dikkat! Artık harcamalarınızda bol taksit devrine son karar imzalandı!

Kredi kartı devrinde yeni bir adım atılırken alınan kararı kredi kartı kullanan herkesin bilmesi gerekiyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Artık harcamalarınızda bol taksit devrine son karar imzalandı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar nakitleriyle tüm ihtiyaçlarını karşılayamazken kredi kartları bu noktada hayat kurtarıcı olarak görülüyor. Kredi kartı kullanımında yapılan değişiklik ve alınan karar ise milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiriyor.

Vatandaşlar nakit eksikleri olduğu noktada alışverişlerini genellikle kredi kartları üzerinden yaparken aynı zamanda pahalı bir şey almaları durumunda taksitlendirme işleminden yararlanarak kendilerine ödeme kolaylığı yaratıyorlardı. Kredi kartı devrinde yeni bir adım atılırken alınan kararı kredi kartı kullanan herkesin bilmesi gerekiyor.

TAKSİTLENDİRME İŞLEMİ YAPILMAYACAK!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenleme yaptı. BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda hava yolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarında kredi kartına taksit yapılmayacağına yer verdi.

Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik yeni adımlar atan BDDK bu adımlar doğrultusunda son olarak almış olduğu kararla gündeme geldi. Kredi kartı üzerinden yapılan yurt dışı harcamalarına yönelik alınan karara göre hava yolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılmayacağı belirtildi.

BDDK YENİ KARARINI AÇIKLADI!

Alınan kararla ilgili açıklamada bulunan BDDK şu ifadelere yer verdi;

"Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir."

SONRAKİ HABER