ANASAYFA Ekonomi Kredi kartı kullananlar sakın bu 3 hatayı yapmasın

Kredi kartı kullananlar sakın bu 3 hatayı yapmasın

Günümüzde kredi kartı kullananların sayısı hızla artış göstermeye devam ediyor. Asgari ödeme miktarının artış göstermesine rağmen, vatandaşlar kredi kartı kullanmaktan bir türlü vazgeçemiyor. Ancak uzmanlardan kredi kartı kullananların asla yapmaması gerekenler sıralandı. Kredi kartı kullananlar sakın bu 3 hatayı yapmasın!
yazar
Gözde Gürcü
Haber Editörü
Kredi kartı kullananlar sakın bu 3 hatayı yapmasın

Kredi kartları, vatandaşların anlık nakit ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak hatalı kullanımlar ne yazık ki beraberinde birtakım problemleri de getirebiliyor. Uzmanlara göre bu riskleri en aza indirmek için kart kullanıcılarının yapabileceği bazı kullanım şekilleri bulunuyor.

Konu ile ilgili The Ascend tarafından aktarılan haberin detaylarına göre kredi kartının yanlış kullanımını engelleyerek, kart kullanıcılarının risklerle daha az karşılaşmasını sağlamak mümkün. Bu noktada dikkat edilmesi gereken detaylar şu şekilde:

SON ÖDEME TARİHİNİ KAÇIRMAYIN

Kredi kartınızın son ödeme tarihini asla kaçırmayın. Borcu vaktinde ödememek kullanıcıların en sık yaptığı hataların başında geliyor. Ödemeyi zamanında yapmamak bir süre sonra kişinin kredi puanında düşüşe neden olacaktır. Bu durum da kredi kullanımından yararlanamamaya kadar gidebilir!

KREDİ KARTINI KULLANIRKEN LİMİTE DİKKAT EDİN

Kredi kartı kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktaların başında limit geliyor. Kartların limitinin sonuna kadar yaklaşmak ya da limitin tamamını kullanmak kredi kartının en yanlış kullanım şekilleri arasında bulunuyor. Bu durum kredi puanının düşmesine hem de kredi kartının kullanımının kapatılmasına neden olabilir. 

Uzmanların önerisine göre kredi kartının limitinin yüzde 30’unu kullanmak gerekiyor. Bu şekilde kişi hem düzenli olarak az harcamayı öğrenebiliyor. Aynı zamanda borcunu öderken de kartın tamamını harcamış gibi çok fazla zorlanmıyor. 

BORCUN TAMAMINI ÖDEMEYE ÇALIŞIN

Kredi kartı kullananların büyük bir kısmı borcunun sadece asgari düzeyini ödüyor. Bu durum borcun katlanarak artmasına neden olmaktan başka bir işe yaramıyor. Kullanıcıların mümkün olduğu kadar borcun tamamına yakın ödeme yapmaları öneriliyor. 

Belirtilen bu hatalardan kaçınmak yüksek faiz oranlarından kaçınmanızı ve kredi puanınızın düşmesini engelleyecektir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'ya Hatay'ın damak çatlatan lezzetleri geliyor! Hatay Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu

Ankara'ya Hatay'ın damak çatlatan lezzetleri geliyor! Hatay Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu