ANASAYFA Ekonomi Kredi kartı kullananlara kötü haber verildi! Sınırlama resmen geldi limitler düşürülüyor

Kredi kartı kullananlara kötü haber verildi! Sınırlama resmen geldi limitler düşürülüyor

Bir süredir gündemde olan kredi kartı düzenlemesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Kredi kartında nakit avansa sınırlama getirilirken şartların tamamen değiştiği öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kredi kartı kullananlara kötü haber verildi! Sınırlama resmen geldi limitler düşürülüyor

Ülkemizde bir süredir gündemde olan kredi kartlarına düzenleme konusuna ilişkin gelişmeler art arda yaşandı. Bankalar, kredi kartıyla çekilen nakit avanslarda değişikliğe giderken bununla ilgili detaylar da merak konusu oldu. 

Kredi kartlarında nakit avansta limitler ve taksit sayıları düşürülürken cebinde kredi kartı taşıyan milyonlarda kredi kartlarına dair yapılan düzenleme hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına başladı. 

KREDİ KARTINA NAKİT AVANS LİMİTİ DÜŞÜRÜLDÜ

Enflasyonla mücadele devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) kredi kartlarına düzenleme sinyali gelmişti. Kredi kartıyla nakit avans çekiminde şartların değiştiği bilgisine ulaşıldı. Bankalar, kredi kartı nakit avansında limitleri ve taksit sayılarını düşürdü. 

Nakit avans ödemesinde uygulanan taksit sayısı 12'den 3'e indirilirken bankalar, yeni şartları uygulamaya koydu. Düzenleme enflasyonu düşürmek için çeşitli amaçları içerirken iç talebi aza indirerek bu kapsamda kredi büyümesini sınırlamayı hedefliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 12 aylık değişime bakıldığında toplam kredilerde yüzde 50'nin üzerinde büyüme kaydedilirken kredi kartları ise yüzde 150'nin üzerinde bir büyüme kaydetti. 

Bankaların kredi kartı nakit avans için uyguladıkları azami faiz oranı vergiler hariç yüzde 4,42 seviyesinde, vergiler dahil azami faiz yüzde 5,74 seviyesinde bulunuyor. Yıllık faizin yüzde 69 olduğu bilinirken bankalar yasal limiti aşmamak koşuluyla kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları faiz oranlarını serbestçe belirleyebiliyor.  Şu an sınırlama konusunda resmi bir karar bulunmasa da bankalar bu kararı uygulamaya başladı. 

Haberankara.com      

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki iş arayanlar için İstihdam Ofisi kuracaklarını açıkladı

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki iş arayanlar için İstihdam Ofisi kuracaklarını açıkladı