ANASAYFA Ekonomi Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak iddialarına yanıt!

Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak iddialarına yanıt!

Bugün Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak iddialarına yalanlama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak iddialarına yanıt!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandığı iddia edilen kura müdahale, ÖTV ve KDV'de artış gibi konular hakkında bugün Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama geldi. Konu ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR!”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Paylaşımda, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Bahse konu toplantıda Bakan Şimşek’in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV’de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuşuldu.

Bununla birlikte iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi konuların açıklanmasının ardından yapılan paylaşımın devamında yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği de vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Koca duyurdu! 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha alınacak

Bakan Koca duyurdu! 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha alınacak