ANASAYFA Ekonomi Kuruş kuruş hesaplandı rakam ortaya çıktı! SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı

Kuruş kuruş hesaplandı rakam ortaya çıktı! SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı

TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR 4A, 4B, 4C emekli maaşları da kuruşu kuruşuna hesaplandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kuruş kuruş hesaplandı rakam ortaya çıktı! SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı

Kuruş kuruş hesaplandı rakam ortaya çıktı! SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından emekli ve memur maaş zamlarının belirlenmesinde rol oynayan 6 aylık enflasyon farkı belli oldu.

zam.jpg

EMEKLİ ZAMMI İÇİN YÜZDE 25 ÖNERGESİ VERİLDİ

Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR'lular için 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu da ortaya çıktı. ''Ne kadar emekli maaşı alırım?'' sorusuna yanıt arayanların merak ettikleri de cevap buldu. Emekliye yeni zam oranları için Türkiye Büyük Millet MEclisi'ne (TBMM) önerge hazırlandı.

kurus-kurus-hesaplandi-rakam-ortaya-cikti-sgk-4a-4b-4c-emekli-maasi.jpg

Buna göre Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri yılın altı ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Temmuz emekli ve memur maaşı refah payı ve toplu sözleşme zammının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak ortak açıklama ile duyurulması bekleniyor.

4A 4B 4C EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA TABLOSU

SGK kapsamında 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı sigorta bulunmaktadır. SSK, BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı ile ne kadar emekli maaşı alacaklarını sorgularken uzmanlar hesaplamalarını tamamladı. Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri yılın altı ayı için toplamda yüzde 25 zam almaya hazırlanıyor. Senaryonun gerçekleşmesi durumunda;

screenshot-48.jpg

TBMM'ye verilen yüzde 25 zam önergesine göre hesaplama yapan uzmanlar ortaya bir tablo çıkardı. Söz konusu zam oranının önümüzdeki hafta içinde kesinleşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da güncel hava raporu! Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı

Ankara'da güncel hava raporu! Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı