ANASAYFA Ekonomi Madeni 5 TL çıktı mı, madeni 5 lira tedavüle girdi mi?

Madeni 5 TL çıktı mı, madeni 5 lira tedavüle girdi mi?

Madeni 5 TL'nin tedavüle girmesi ile ilgili olarak yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Madeni 5 liranın çıkışına ilişkin merak edilenler artarken merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Madeni 5 TL çıktı mı, madeni 5 lira tedavüle girdi mi?

Ülkemizde TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesi ve  artan enflasyon nedeniyle de düşük miktarlı paraların bir ihtiyacı gidermeye yardımcı olmaması nedeniyle pek çok söylenti gündeme gelmişti. Ancak son yapılan bir düzenleme ile beraber ‘’Madeni 5 TL çıktı mı, demir para 5 lira tedavüle girdi mi, ne zaman girecek?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılına özel pek çok ilke imza atıldı. Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan madeni 5 TL’lerin tanıtımı yapılırken Hazine ve Maliye Bakanlığının oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı için 5 TL madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirildi. 

Vatandaşlar ise bu paraların basımına devam edilip edilmediğini sorgulamaya başladı. 

MADENİ 5 TL TEDAVÜLE GİRDİ Mİ? 

Resmi Gazete'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası'na ilişkin detaylar yayımlandı. 

Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre tedavüle giren 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus olmak üzere 100 milyon adet basıldı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı anısına 100 milyon adet ile sınırlı 5 TL değerindeki madeni hatıra paraların basıldığı ve tedavüle verildiği aktarıldı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi

Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi