ANASAYFA Ekonomi Mart 2024 evde bakım maaşı ne zaman, hangi tarihte yatıyor, evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı?

Mart 2024 evde bakım maaşı ne zaman, hangi tarihte yatıyor, evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı?

Evde bakım maaşı alan vatandaşların mart ayına dair araştırmaları başladı. Mart ayında ödemelerin hangi tarihte hesaplarına geçeceği merak edilirken illere göre yapılan ödemelerin ödeme tarihleri araştırma konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Mart 2024 evde bakım maaşı ne zaman, hangi tarihte yatıyor, evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı?

İhtiyaç sahibi konumunda bulunan ve ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik yapılan yardımlar gündemin önemli konu başlıkları arasında bulunuyor. Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli program adları ile ödemeler yapmaya devam ederken bu kez evde bakım yardımı detayları merak edildi. 

Evde bakım yardımına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken özel bakıma ihtiyaç duyan bireyler ya da bu bireylerin bakımını sağlayan aile bireyine sağlanan nakdi destekler mart ayında da merak edildi. 

Evde bakım maaşı her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken memur maaş katsayısına göre artış yapılan evde bakım aylığı ile ilgili olarak ‘’Evde bakım aylığı yattı mı, ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt arıyor. Evde bakım maaşı yatan iller merak konusu olurken detayları derledik. 

MART 2024 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Mart ayı evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin merak edilenler artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık olarak evde bakım maaşı ödemesi yapılırken yüzde 49,25 oranında zamlanan ödemeler 7 bin 608 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına ödeniyor. Ödemeler her ayın 15 - 31'i arasında hesaplara geçiyor. Ödemelerin yapılıp yapılmadığı da SMS ile BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak ya da E-Devlet kapısı üzerinden sorgulanabiliyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Instagram beklenen özelliğini duyurdu! Okundu bilgisi kapatılabilecek

Instagram beklenen özelliğini duyurdu! Okundu bilgisi kapatılabilecek