ANASAYFA Ekonomi Mart 2024 Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Mart 2024 Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Mart ayının gelmesi ile beraber evde bakım maaşlarına ilişkin sorgulamalar da arttı. Evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken mart ayı ödemeleri de gündeme gelen konular arasında yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Mart 2024 Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Mart ayının gelmesi ile beraber bakanlıklar tarafından yapılan destek ödemeleri yeniden gündem oldu. Mart ayında evde bakım ödemelerinin ne zaman ve kaç TL tutarında hesaplara geçeceği araştırma konusu olmaya devam ederken evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara geçeceği iller ile ilgili olarak da sıralamalar merak ediliyor.

Mart ayı evde bakım maaşı yatan iller listesinin belli olup olmadığı hak sahipleri tarafından sorgulanıyor. Ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını yapma imkanına sahipken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan destekle ilgili olarak ‘’Mart 2024 evde bakım maaşları ne zaman yatacak?'' sorularına da yanıt aranıyor.

 MART 2024 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Engelli yakınlarına yapılan evde bakım aylığı ödemesi her ay hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşları mart ayı ile beraber merak konusu oldu. Evde bakım maaşları, yapılan zamla beraber 7 bin 608 liraya yükselirken mart ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı merak edildi. 

Evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılırken  mart ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Mart itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor. İllere göre yatırılan evde bakım yardımının hesabınıza geçeceği tarihi öğrenmek ve ödemenin yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için de e-Devlet kapısı üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını ziyaret etmeniz yeterli oluyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'da resmi olmayan ilk seçim sonuçları açıklanmaya başlandı! Seçime katılım oranı yüzde 41

İran'da resmi olmayan ilk seçim sonuçları açıklanmaya başlandı! Seçime katılım oranı yüzde 41