ANASAYFA Ekonomi Mart 2024 TCMB faiz kararı toplantısı hangi gün yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Mart 2024 TCMB faiz kararı toplantısı hangi gün yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Faiz kararının açıklanacağı güne ilişkin araştırmalar devam ediyor. Faiz kararı ile ilgili olarak para piyasalarının takibi devam ederken mart ayı faiz kararının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Mart 2024 TCMB  faiz kararı toplantısı hangi gün yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Para piyasaları açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Faiz kararına ilişkin merak ettiklerine yanıt arayanların gündeminde faiz kararının ardından piyasaların alacağı şekil yer alıyor. Piyasalar faiz kararına odaklanmışken faiz kararına dair bilgi sahibi olmak isteyenler de ‘’Mart 2024 TCMB  faiz kararı toplantısı hangi gün yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt arıyor.

Faiz kararı kapsamında piyasa takibini sürdürenler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) aylık faiz kararlarına odaklanırken Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ardından alınan karar da kamuoyunun bilgisine sunuluyor. Mart ayı faiz kararı vatandaşların gündeminde yer alırken son olarak şubat faiz kararı açıklanmıştı. Gözler bu kez mart ayı PPK toplantısına çevrilirken ‘’Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı. 

MERKEZ BANKASI MART AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından takip ediliyor. Şubat ayı TCMB faiz kararı, yüzde 45 seviyesinde sabit tutuldu. 

2024 Merkez Bankası toplantı takvimine göre TCMB Mart ayı faiz kararı toplantısından çıkacak karar merak edilirken TCMB PPK toplantısı 21 Mart tarihinde gerçekleşecek. Toplantı ardından faiz kararı saat 14:00'da kamuoyunun bilgisine sunulacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı iş adamları Filistin'e bebek maması yardımı kampanyası başlattı

Ankaralı iş adamları Filistin'e bebek maması yardımı kampanyası başlattı