ANASAYFA Ekonomi Mart ayı enflasyon oranları belli oldu! Mart 2024 Enflasyon oranı

Mart ayı enflasyon oranları belli oldu! Mart 2024 Enflasyon oranı

Türkiye'nin son dönemlerde günlük hayatta en çok kullandığı kavramlardan olan enflasyon ile ilgili beklenen gelişme yaşandı. TÜİK resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile kamuoyuna 2024 Mart Ayı Enflasyon oranları hakkında bilgilendirme yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mart ayı enflasyon oranları belli oldu! Mart 2024 Enflasyon oranı

Türkiye İstatistik Kurumu sabah saatlerinde ülkenin en çok beklediği bilgilerden olan enflasyon oranını açıkladı. Aylık olarak her ay başında bir önceki ayın rakamlarını açıklayan TÜİK yılın 3. ayının bilgilerini paylaştı.

HÜKÜMETTEN MESAJLAR GELMİŞTİ

Vatandaşın hayat pahalılığından şikayet etmesine paralel olarak da hükümet yetkilileri bu sorunun kendileri için en önemli gündem maddesi olduğunu ifade etmişti. Başta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek olmak üzere ekonomi konusunda yetkili isimler çeşitli politikalar geliştirmişti.

Her iki isimde mevcut durumu düzeltmek için çalışmalara devam ettiklerini ve uygulanan politikaların yılın 2. yarısından itibaren etkisini göstereceğini savunmuştu. Enflasyon ile ilgili verilen mesajların ardından vatandaşlar gözlerini yapılacak açıklamalara çevirmişti. 

2024 MART AYI ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI

Aylık olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları da ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum hakkında daha net fikir sahibi olunmasını sağlıyor. Bu kapsamda TÜİK Ocak ve Şubat aylarının ardından Mart ayı rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Mart ayı enflasyon oranı aylık %3,16 oranında artmış oldu. Bu rakam yıllık olarak ise %68,50 olarak ifade edildi.

Açıklanan oranın ardından piyasalarda alanında uzman isimlerin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Söz konusu oranın döviz ve altına bir etkisinin olması tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan belediye personeli açıklaması! Kimse işinden, aşından olmayacak

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan belediye personeli açıklaması! Kimse işinden, aşından olmayacak