ANASAYFA Ekonomi Mart ayı enflasyon oranları sonrasında döviz ve altın ne oldu?

Mart ayı enflasyon oranları sonrasında döviz ve altın ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) resmi internet sitesi üzerinden 2024 Mart ayı enflasyon bilgilerini paylaştı. Bu sonucun ardından gözler döviz ve altında bir değişiklik olup olmadığına çevrildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mart ayı enflasyon oranları sonrasında döviz ve altın ne oldu?

Türk ekonomisinin geldiği noktaya dair en net bir şekilde bilgi sahibi olunmasını sağlayan enflasyon rakamları açıklandı. Sabah saatlerinde açıklanan oranlar yine artış yaşandığını gösterdi.

DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE OLDU?

Yılın ilk 3 ayında da artışını sürdüren enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler piyasalarda bu durumun nasıl bir yansıma oluşturduğuna çevrildi. 2024 Mart ayı için açıklanan enflasyon rakamı yüzde 3,16 yıllık %68,50 oranında oldu.

Bu bilgilerin ardından gözler dolar ve altın fiyatlarında yaşanması muhtemel değişikliklere çevrildi. Enflasyon açıklamasının ardından piyasalarda rakamlar şu şekilde oldu;

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DEĞERLENDİRME

Söz konusu kararın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden bir değerlendirme mesajı paylaştı. Geçtiğimiz dönemlerde düşüş için Temmuz ayını işaret eden Bakan Mehmet Şimşek rakamlar ile ilgili “Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi” dedi.

Fiyat istikrarı olana kadar ne gerekiyorsa yapacaklarına vurgu yapan Bakan Şimşek “Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir” dedi.

Döviz ve altın fiyatlarında rakamlar anlık olarak değişim gösterebiliyor. Vatandaşlar çeşitli kurumlar aracılığı ile güncel fiyatlara kolayca ulaşabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak tebrik yerine kız öğrencilerine eğitim desteği talebinde bulundu

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak tebrik yerine kız öğrencilerine eğitim desteği talebinde bulundu