ANASAYFA Ekonomi Mart Ayı enflasyon rakamları belli oldu mu? Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak

Mart Ayı enflasyon rakamları belli oldu mu? Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak

TÜİK tarafından her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon oranlarında gözler Mart ayı rakamlarına çevrildi. Oranların ne olacağını merak etmeye başladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mart Ayı enflasyon rakamları belli oldu mu? Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak

Son dönemin en çok şikayet edilen konularının başında yüksek enflasyon oranlarının geldiği biliniyor. Bu kapsamda toplumun her kesiminden vatandaşlar fiyatların aşağıya çekilmesini istediklerine dair ifadelerde bulunuyor.

2024 MART ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu kapsamda vatandaşlar bir sonraki enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar yapmaya başladı. Edinilen bilgiye göre Türkiye İstatistik Kurumu'nun ne zaman rakamları yayınlayacağı belli oldu.

TÜİK Mart 2024 yılı enflasyon rakamlarını 3 Nisan 2024 Çarşamba günü açıklayacak. Yeni yılın ilk 2 ayında da artış gösteren enflasyon oranlarının bir kez daha yükselip yükselmeyeceği yarın yapılacak açıklama sonrasında belli olacak. Enflasyon 2024 yılının ilk ayı olan Ocak'ta yüzde 6,70, ikinci ayı olan Şubat ayında yüzde 4,53 oranında artmıştı.

ENFLASYONUN İNMESİ İÇİN O AY İŞARET EDİLMİŞTİ 

Konu ile ilgili en yetkili isimlerden olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun düşmesini bekledikleri tarihi işaret etmişti. Bakan Şimşek önceki haftalardaki açıklamasında enflasyon düşüşü için Temmuz ayını işaret ederek “Bir program var. Sabırla ve kararlılıkla uygulayacağız ve bu program sonuç verecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu açıklamanın yarın sabah saatlerinde yapılması bekleniyor. Açıklamanın hemen ardından ise piyasalara bu gelişmenin nasıl yansıyacağına dair gözlemler yapılabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'yi sinsice ele geçirdi! Acil servise başvurular artıyor maskesiz sakın dışarı çıkmayın

Türkiye'yi sinsice ele geçirdi! Acil servise başvurular artıyor maskesiz sakın dışarı çıkmayın