ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası faiz artışı yapacak mı? JP Morgan ve Bank Of America tahminini açıkladı

Merkez Bankası faiz artışı yapacak mı? JP Morgan ve Bank Of America tahminini açıkladı

Türk ekonomisinin en önemli kararları arasında yer alan faiz kararları Perşembe günü açıklanacak. Söz konusu karar ile ilgili dünyanın önde gelen kuruluşları tahminlerini belirtti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Merkez Bankası faiz artışı yapacak mı? JP Morgan ve Bank Of America tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası beklenen faiz açıklamasını 21 Mart günü açıklayacak. Yüzde 45 seviyelerine gelen faiz artışı sonrası yeni bir artış yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

GÖZLER FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Ekonomi konusunda iyi bir gelişme bekleyen vatandaşlar Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz artışı kararını beklemeye başladı. Fatih Karahan Başkanlığında toplanacak Merkez Bankasının kararı hakkında çeşitli tahminler yapılmaya devam ediliyor. Yüksek enflasyon oranlarının kararı nasıl etkileyeceği merak edilirken bir çok önemli yabancı bankanın uzmanları perşembe günü faiz artışı beklediklerini ifade etti.

ÖNEMLİ BANKALARDAN FAİZ KARARI ÖNCESİ TAHMİNLER GELDİ

Deutsche Bank ve JP Morgan yüzde 5 oranında bir artışı yüksek ihtimal olarak görürken Bank Of America'nın da yüzde 3-5 oranında bir artış beklediği öğrenildi. HSBC ise bir artış ön görüsü beklemediklerini ifade etti. Son yıllarda peş peşe gelen faiz arttırma kararının ardından döviz kurunda nasıl bir gelişme yaşanacağı da merak ediliyor.

32 lira seviyelerinde ilerleyen dolar ve 35 lirayı gören Euro'nun açıklanacak karara göre nasıl bir değişiklik yaşayacağı perşembe günü açıklanacak kararın ardından belli olacak. Merkez Bankası faiz kararını 21 Mart Perşembe 14:00'da açıklayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar akaryakıt istasyonlarına koşuyor! Akaryakıt fiyatlarına zam için tarih verildi

Ankaralılar akaryakıt istasyonlarına koşuyor! Akaryakıt fiyatlarına zam için tarih verildi