Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik! Döviz ve altın piyasasında taşlar yerinden oynadı

Para piyasalarının büyük bir merakla beklediği faiz kararı an itibariyle açıklandı. Piyasaların ve yatırımcıların merakla beklediği TCMB PPK tutanağında faiz artışı kararı verilirken altın ve döviz piyasasında güncel durum merak konusu oldu. Altın ve döviz kurundaki hareketlilik göze çarparken güncel işlem rakamlarını derledik.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik! Döviz ve altın piyasasında taşlar yerinden oynadı

2024 yılının ilk faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. TCMB tarafından Para Politikaları Kurulu faiz tutanağı açıklanırken yılın ilk faiz kararı da son dakika olarak belli oldu.

Merkez Bankası 25 Ocak Çarşamba günü faiz kararını saat 14.00'da açıkladı. TCMB tarafından yapılan PPK toplantısı sonrasında gözler dolar, euro ve altın fiyatlarına çevrildi. Döviz ve altın kurundaki hareketlilik hakkında bilgi sahibi olmak isteyen yatırımcı ve yatırımcı adayları ''1 Dolar ve 1 Euro kaç TL, Altın kurunda güncel fiyatlar nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TCMB OCAK 2024 TARİHİNDE FAİZ ARTIŞI KARARI VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında yılın ilk faiz kararı açıklandı. Politika faizinde kademeli faiz artış için devam kararı alındı. Merkez Bankası yaptığı açıklamada politika faizini 250 baz puan artırdığını açıkladı.

Buna göre yüzde 42,5 oranındaki faiz de yüzde 45 oranına çıktı. TCMB tarafından yapılan açıklamada “Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.” denildi.

FAİZ ARTIRIM KARARI SONRASI PİYASLARDAKİ DURUM

Gram altın

Alış: 1.965 TL

Satış: 1965 TL

Çeyrek Altın

Alış: 3.343 TL

Satış: 3.386 TL

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik! Döviz ve altın piyasasında taşlar yerinden oynadı

Gümüş:

Satış: 22,32 TL

Dolar:

30,28 TL

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik! Döviz ve altın piyasasında taşlar yerinden oynadı - Resim : 2

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik! Döviz ve altın piyasasında taşlar yerinden oynadı - Resim : 3

Euro:

33,07 TL seviyesine çıktı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER