ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Para piyasalarının beklediği faiz kararı açıklandı. Piyasaların ve yatırımcıların merak ettiği TCMB PPK tutanağında nisan ayında faiz sabit tutulurken altın ve döviz piyasasında güncel durum merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu? - 2024 yılının dördüncü faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılacak açıklamaya çevrilirken son dakika kararı duyuruldu.

TCMB tarafından Para Politikaları Kurulu faiz tutanağı açıklanırken yılın dördüncü faiz kararı da son dakika olarak belli oldu.  Merkez Bankası 25 Nisan Perşembe günü faiz kararını saat 14.00'da açıkladı. TCMB tarafından yapılan PPK toplantısı sonrasında gözler dolar, euro ve altın fiyatlarına çevrildi. Döviz ve altın kurundaki hareketlilik hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ''1 Dolar ve 1 Euro kaç TL, altın kurunda güncel fiyatlar nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TCMB NİSAN 2024 TARİHİNDE FAİZİ SABİTLEMEYE KARAR VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında yılın dördüncü faiz kararı açıklandı. Politika faizinde kademeli faiz artışına bir son verildi. Merkez Bankası yaptığı açıklamada politika faizini sabit tutmaya karar verdiğini bildirdi. Buna göre faiz de yüzde 50 oranında sabitlendi. TCMB tarafından yapılan açıklamada “Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.”  denildi.  

FAİZ SABİTLENDİ, PİYASLARDAKİ DURUM NEDİR?

Gram altın    

Alış: 2.435 TL    

Satış: 2.435 TL  

Çeyrek Altın    

Alış: 4.052 TL    

Satış: 4.110 TL    

Dolar:   32,53 TL    

Euro:   35,00 TL seviyesine çıktı.  

Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi. Gözler şimdiden mayıs ayı kararına çevrildi.

Haberankara.com  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı!