ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı!

Ülkemizde ekonomi piyasası tarafından merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu alınan kararı kamuoyu ile duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı!

Son günlerde en çok merak edilen gelişme sonunda belli oldu. Özellikle ekonomi piyasasına yapacağı etkiden dolayı merak edilen faiz kararı resmi olarak açıklandı.

MERKEZ BANKASI KARARINI DUYURDU

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile faiz hakkında verilen karar belli oldu. Yüzde 45 olan faiz ile ilgili yeni oran Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından yapılan PPK toplantısı sonucu alınan karar ile açıklandı. Kamuoyuna yapılan bilgilendirmede Merkez Bankası olarak faiz kararının yüzde 5 oranında artırım yapmak şeklinde olduğu bildirildi.

Bu kararın ardından mevcut faiz oranı bir kez daha değişmiş oldu. Başkan Fatih Karahan tarafından toplanan kurulun açıkladığı kararın ardından piyasalarda faiz oranı bir sonraki açıklamaya kadar yüzde 50 olarak baz alınmaya devam edilecek.

FAİZ ARTTIRIMINA GİDİLDİ

Söz konusu karar ile ilgili “Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir” ifadelerine yer verilirken bu sonucun piyasalar hakkında nasıl bir etkisini olacağı merak konusu oldu. İlerleyen günlerde ekonomi piyasasında Merkez Bankası tarafından alınan faiz arttırma kararının nasıl bir geri dönüş yaşatacağı belli olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macaristan-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Macaristan-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?