Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

TCMB, yılın beşinci faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Mayıs ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile para piyasaları yeniden şekillenirken vatandaşlar TCMB'nin mayıs ayı faiz kararını merak etmeye başladı.

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

Para piyasaları faiz kararına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Döviz ve altın kuru gibi para piyasalarında yaşanan hareketlilik devam ederken vatandaşların meraklı bekleyişi de an itibariyle sona erdi. Yılın beşinci faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi.

Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı ocak ayında merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de piyasanın nabzını tutanların gündeminde yer aldı. Merkez Bankası'nın faiz kararı için PPK toplantısının sonucuna gözler çevrilirken yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen toplantının detayları merak konusu oldu.

TCMB PPK MAYIS 2024 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB PPK toplantısı sona ererken mayıs ayı faiz kararı son dakika olarak duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Mayıs 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 23 Mayıs Perşembe günü itibariyle sonuçlandı. TCMB, 23 Mayıs Perşembe 2024 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Fatih Karahan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 23 Mayıs Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Karahan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi.

Nisan ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yaptığı beşinci toplantısında faizi yeniden yüzde 50 seviyesinde sabit tutmaya karar verdi.

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

TCMB tarafından alınan mayıs ayı faiz kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER