Merkez Bankası Mayıs 2024 Faiz kararı ne zaman, saat kaçta, nereden açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman olacak

Ekonomi konusunda açıklamaları en çok merak edilen kurum ve kuruluşlar arasında Merkez Bankası bir adım öne çıkıyor. Açıklanan faiz kararı piyasada geniş bir kesimi etkiliyor.

Merkez Bankası Mayıs 2024 Faiz kararı ne zaman, saat kaçta, nereden açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman olacak

Türkiye 3 yıla yakın bir süre boyunca faiz indirimi politikası uygulamış ve bu karardan Haziran 2023'ten itibaren vazgeçilmişti. O zamandan bu zamana kadar faiz oranının yukarı yönde olması kararı verilmeye başlanmıştı.

GÖZLER MAYIS KARARINDA

Son olarak geçtiğimiz Nisan ayında faiz oranı bir önceki ayın kararı olan yüzde 50'de sabit tutulmuştu. Bu gelişmenin ardından gözler bir sonraki ayın kararını beklemeye başlamıştı. Ülke ekonomisinin geleceğine etki eden faiz kararının ne olacağı sorusu ise yarın cevaplanacak.

Ülkenin ekonomi konusunda en çok söz sahibi olan isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarının ortak noktası ise yılın ikinci döneminin daha iyi olacağı şeklinde olmuştu. İş dünyası temsilcileri ve vatandaşlarda ekonomi konusunda çok zorluk yaşadıklarını, enflasyon ve hayat pahalılığı konularında acil bir çözüm bulunmasını talep etmeye devam ediyor.

MAYIS 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

TCMB Para Politikaları Kurulu tarafından alınan karar 23 Mayıs Perşembe (yarın) açıklanacak. Faiz kararının açıklanma saati ise 14:00 oldu. Şu anda yüzde 50 oranında olan kararda bir indirim ya da artırım mı olacak yoksa sabit mi kalacak sorusu açıklama ile cevaplanacak. Açıklamaya TCMB resmi internet sitesi duyurular kısmı üzerinden ulaşılabilecek.

SONRAKİ HABER