Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı sonrası para piyasalarında son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

TCMB, yılın beşinci faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Mayıs ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasalar yeniden hareketlenirken yatırımcı ve yatırımcı adayları TCMB'nin faiz kararının ardından atın, dolar ve euro fiyatlarını sorgulamaya başladı.

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı sonrası para piyasalarında son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Para piyasalarının büyük merakla beklediği faiz kararı son dakika olarak açıklandı. Piyasaların ve yatırımcıların merak ettiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tutanağında nisan ayında faiz sabit tutulurken mayıs ayında bu karar şöyle açıklandı; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.'' TCMB'nin PPK tutanağının ardından altın ve döviz piyasasında güncel durum merak konusu oldu. 2024 yılının beşinci faiz kararı için gözler tarafından yapılacak açıklamaya çevrilirken Mayıs 2024 PPK kararı son dakika kararı duyuruldu.

TCMB tarafından Para Politikaları Kurulu faiz tutanağı açıklanırken yılın beşinci faiz kararı da son dakika olarak belli oldu. Merkez Bankası 23 Mayıs Perşembe günü faiz kararını saat 14.00'da açıkladı. TCMB tarafından yapılan PPK toplantısı sonrasında gözler dolar, euro ve altın fiyatlarına çevrildi. Döviz ve altın kurundaki değişimler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ''23 Mayıs TCMB PPK faiz kararı sonrası 1 Dolar ve 1 Euro, 1 gram altın kaç TL, altın kurunda güncel fiyatlar nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TCMB MAYIS 2024 TARİHİNDE FAİZİ – KARAR VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında yılın beşinci faiz kararı açıklandı. Politika faizinde kademeli faiz artışına bir son verildi. Merkez Bankası yaptığı açıklamada politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmaya karar verdiğini bildirdi. TCMB tarafından yapılan açıklamada “Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.” denildi.

FAİZ SABİT TUTULDU, PARA PİYASLARDAKİ DURUM NE?

Gram altın

Alış: 2.451 TL

Satış: 2.451 TL

Çeyrek Altın

Alış: 3.972 TL

Satış: 4.035 TL

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı sonrası para piyasalarında son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Dolar: 32,20 TL

Euro: 35,03 TL seviyesine çıktı.

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı sonrası para piyasalarında son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu? - Resim : 2

Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı sonrası para piyasalarında son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu? - Resim : 3

Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar verdi. Gözler şimdiden haziran ayı faiz kararına çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER