ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği gelişme sonunda belli oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Merkez Bankası bu ay için faizi yüzde 50 olarak belirledi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı!

Türk ekonomisinin son dönemde adından en çok söz ettiren konularının arasında Merkez Bankasının belirlediği para politikası yer alıyor. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığını düşürmek adına yapılan çalışmalar dikkatle takip ediliyor.

MERKEZ BANKASI ALINAN KARARI AÇIKLADI

Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı bir çok yerde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılacak faiz açıklamasına çevrilmişti. TCMB geçe ay yaptığı kararda faizi %50 yapma kararı almıştı. Bu artırımın ardından gözler bu ay nasıl bir yol izleneceğine çevrilmişti. Konu ile ilgili olarak Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden beklenen açıklama geldi. Kurum Nisan ayı için Para Politikaları Kurulunun aldığı kararın faizi sabit tutmak  olduğunu açıkladı.

Bu kararın ardından piyasaların nasıl bir şekilde şekilleneceği ve bundan nasıl etkileneceği ilerleyen günlerde belli olacak.

PİYASALARDA GÜNLERDİR BU KARAR BEKLENİYORDU

Yabancı bir çok kuruluşta Türk Lirasının ve ekonomisinin yılın sonlarına doğru daha pozitif bir görünüme kavuşacağını beklediklerini ifade etmişti. Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal gibi önemli kurum ve kişilerin tahmini faiz kararının sabit kalacağı şeklinde olmuştu. Faizin X yapılmasından sonra alanında uzman kişilerden yeni değerlendirmeler gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman'dan Haber Ankara ofisine ziyaret!

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman'dan Haber Ankara ofisine ziyaret!