ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası PPK toplanıyor! Yeni faiz kararı açıklanacak

Merkez Bankası PPK toplanıyor! Yeni faiz kararı açıklanacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yarın Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Yapılan toplantı ardından yeni faiz kararı açıklanacak.
Merkez Bankası PPK toplanıyor! Yeni faiz kararı açıklanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 21 Mart 2024 Perşembe günü toplanacak. 

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek toplantı ardından, aynı gün içerisinde yeni faiz kararı açıklanacak. 

FAİZ ORANI SABİT KALMIŞTI! 

Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen bir önceki toplantıda, Para Politikası Kurulu faiz oranını yüzde 45 düzeyinde sabit tutmuştu.

22 Şubat 2024 Perşembe günü gerçekleşen toplantıda verilen karar ile faiz oranı yüzde 45 seviyesinde sabit tutulmuştu. 

SAAT 14.00'DA AÇIKLANACAK! 

Bugün toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun alacağı yeni faiz kararı, bugün saat 14.00'da açıklanacak. 

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANDI! 

Ekonominin önde gelen isimlerinin yer aldığı Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 70 katılımcıyla gerçekleştirilen Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. 

Yayımlanan anket sonuçlarına göre, politika faizine ilişkin cari ay sonuna yönelik beklenti yüzde 45 olurken, 3 ay sonrası için ise yüzde 46,85 seviyesinde değerlendirildi. 

Aynı ankette, 12 ay sonrası için politika faizi beklentileri de açıklandı. Sonuçlarda, 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi  yüzde 36,62'den yüzde 36,96'ya kadar yükseldi. 

Gözler, yarın gerçekleşecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararına çevrilirken, merakla yeni kararın açıklanması bekleniyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FIFA Ankaragücü'ne 3 dönem transfer yasağı getirdi!

FIFA Ankaragücü'ne 3 dönem transfer yasağı getirdi!