ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini açıkladı!

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti ülke ekonomisi için önemli bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda 2024 yılı sonunda dolar ve enflasyonda ulaşılması beklenen oranlar ifade edildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini açıkladı!

Türkiye ekonomisinde son yıllarda yaşanan olumsuz tablo konusunda yoğun bir çalışma sürmeye devam ediyor. Esnaf ve vatandaşları büyük oranda etkileyen yüksek enflasyon ve dolar konusunda yeni bir haber daha geldi.

DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Ülkede para konusunda en yetkili kurumlardan olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi hesapları üzerinden Nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketini yayınladı. Yayınlanan rapor ile birlikte Merkez Bankasının dolar ve enflasyon konusunda beklentisi ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Merkez Bankası Dolar konusunda artışın devam etmesini, enflasyon konusunda da düşüş eğilimi yaşanmasını bekliyor. Yayınlanan raporda Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar tahmini 40,01 TL oldu. Şu anda 32 lira seviyelerinde olan doların yaklaşık 8 TL daha artıp artmayacağı yıl sonunda belli olacak.

ENFLASYONDA YÜZDE 40'LARA GELİNECEĞİ BEKLENİYOR

TCMB'nin bir diğer önemli tahmini ise enflasyon konusunda oldu. Mart ayında %68 olarak açıklanan enflasyonun yıl sonunda ulaşmasının beklenildiği rakam %44,16 olarak belirlendi.

Bu rakamların ardından ekonomi piyasasında alanında uzman kişilerin yapacağı açıklama merak konusu oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon düşüşü için Temmuz ayını işaret ettiği açıklamaları olmuştu. Bu bilginin ardından gözler yeni gelecek açıklamalara çevrilmeye başlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme! Polat çifti için tahliye kararı geldi

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme! Polat çifti için tahliye kararı geldi