ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün kameraların karşısına önemli açıklamada bulundu. Başkan Karahan konuşmasında ülkenin içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl beklenen enflasyon oranları tahminini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi

Türkiye ekonomisi bugün önemli günlerinden birisini daha yaşadı. TCMB Başkanı Fatih Karahan enflasyon raporu tanıtım toplantısında piyasaları umutlandıran bir açıklama yaptı.

2020 yılından sonraki dönemlerde dünya genelinde yaşanan salgın krizi ve ülke içinde yaşanan yangınlar, depremler ve çevre ülkelerde yaşanan krizler gibi etkenler Türk ekonomisine ciddi oranda zarar vermişti. Hızlı bir şekilde yüzde 70 seviyelerine kadar çıkan enflasyonun düşürülmesi ülke gündeminin en birinci maddesi olmuştu.

MERKEZ BANKASI TAHMİN GÜNCELLEMESİ YAPTI

Aylardır izlenen para politikası ve ekonomi kararları sonrasında bu yılın ikinci yarısından itibaren çok daha farklı bir tablonun ortaya çıkacağı ifade edilmeye başlanmıştı. Bu konu hakkında bir açıklama da Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan geldi. Başkan Karahan yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon tahminin yükselttiklerini ifade etti.

YIL SONU TAHMİNİ BELLİ OLDU

Bir önceki tahminlerinden yukarıya rakamı çektiklerini ifade eden Başkan Karahan “2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artırarak yüzde 38’e güncelledik. 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduk. Orta vadede ise enflasyonun yüzde 5’te istikrar kazanmasını hedefliyoruz” diyerek şu an için tahminlerinin bu doğrultuda olduğunu vurguladı.

Bu açıklamanın ardından gözler ilerleyen dönemlerde bu tahminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine çevrildi. Konuya dair dönem dönem basını ve kamuoyunu bilgilendirme açıklamaları geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent Ankara'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Başkent Ankara'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı