ANASAYFA Ekonomi Merkez Bankası'ndan Hazine ve Maliye Bakanlığına mektup! Asgari ücrette tek zam vurgusu yapıldı

Merkez Bankası'ndan Hazine ve Maliye Bakanlığına mektup! Asgari ücrette tek zam vurgusu yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından sıkı para politikası yürütülüyor. Merkez Bankası enflasyonu kontrol altına almak üzere faiz artırımına devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığına da bir mektup gönderdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Merkez Bankası'ndan Hazine ve Maliye Bakanlığına mektup! Asgari ücrette tek zam vurgusu yapıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 enflasyon hedefinden sapıldığı için yasa gereği hükümete açık mektup gönderdi. Gönderilen mektupta yer alan açıklamalar tartışmaları da beraberinde getirdi. 

TCMB, 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığı için kanun gereği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bir mektup gönderdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın imzasıyla yayımlanan mektupta önemli mesajlar yer aldı. Enflasyon düşene kadar sıkı para politikasının süreceğine ilişkin vurgu dikkati çekerken asgari ücrete tek zam vurgusu da tartışma yarattı.

“ASGARİ ÜCRETTE TEK ZAM KRİTİK”

Hükümet son 2 senedir temmuz ayında asgari ücrete yaptığı ara zammın bu sene yapılmayacağını açıklamış 2024 yılı için tek ücret belirlemişti. Merkez Bankası'nın metninde de "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır." ifadesi yer aldı. Para politikasında kararlılık mesajının verildiği metinde bu çerçevede ilerlemeye devam edileceği belirtildi.

Hedef olarak ise; enflasyonu geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulların sağlanması işaret edilen mesajda enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı söylendi. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek politika adımlarının da atılmaya devam edileceği belirtildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeniden İBB Başkanı seçilen İmamoğlu beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti!

Yeniden İBB Başkanı seçilen İmamoğlu beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti!