Merkez Bankasından yabancı hesaplara ödenecek faizlerle ilgili yeni karar!

Merkez Bankası, yabancı hesaplara ödenecek faiz oranıyla ilgili indirme yoluna gitti. Buna göre söz konusu faiz 25 baz puan düşürüldü.

Merkez Bankasından yabancı hesaplara ödenecek faizlerle ilgili yeni karar!

Ekonomi politikaları ve faiz kararlarıyla gündemi belirleyen kurumlardan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz oranlarıyla ilgili yeni bir gelişmeye daha imza attı. Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yabancı hesaplara ödenecek faizlerle ilgili yeni bir karar aldı. TCMB, bu kararıyla serbest hesaplara ödenecek yabancı paralarda faiz oranını 25 baz puan indirdiğini resmen açıklamış oldu.

TCMB’NİN YENİ FAİZ KARARI

TCMB tarafından Türk lirası cinsinden ve ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin faizle tesis edilen kısmına (Ortalama tesis edilen tutarlar ile ortalama tesis edilmesi gereken tutarlar arasındaki faiz) uygulanan faiz oranı yüzde 4,75'ten yüzde 4,50'ye indirdi.

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kendisinde tutulan yabancı para serbest hesaplara ödenecek faizi 25 baz puan düşürülmüş oldu.

AVRUPA’DAKİ FAİZ DURUMU

Avrupa Merkez Bankası'nda ise (ECB) faiz indirimi sonrası döviz depo alım faiz oranı tüm vadelerde yüzde 4'ten yüzde 3,75'e, döviz depo satım faiz oranları ise 1 hafta vadede yüzde 6'dan yüzde 5,75'e, 1 ay vadede yüzde 6,5'ten yüzde 6,25'e düşürülmesi kararı alındı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER